Közérzetjavító szolgáltatások

Itt olyan alternatív gyógymódokat találsz, amelyek segítik a szervezetet feltölteni, energetizálni. valamint a stresszt kezelni.  

Masszázs

 

Svéd masszázs

A svédmasszázs az egyik legismertebb kézzel végzett technika, mely alapja a gyógy- és a sportmasszázsnak. A masszázs ruhátlan testfelületen, vivőanyaggal (olaj, krém) végzik. Az éppen nem kezelt testrészek be vannak takarva. Egy teljes testmasszázs kb. 60 perces.

Zsírégető masszázs

Célja a test felgyülemlett zsírraktárainak csökkentése. A zsírégető, másnéven cellulit (narancsbőr) kezelés során erősebb mozdulatokkal és melegítő hatású készítményekkel lazítjuk fel a zsírt. Ezt követően egy dunsztcsomagolás kerül a kezelt területre.
Kezelési idő: 30-120perc

Köpölyözés

Főként olyankor használjuk, amikor a letapadt izmok, szövetek fellazításához már nem elegendőek a masszázs fogásai. Használatos még a zsírszövetek megtörésére is. Hatására a kezelt területen vérbőség keletkezik, ezáltal segítve a méreganyagok kiválasztását, eltávolítását.

Alternatív kezelések, terápiák

 

Kineziológia

Egy különleges módszer a stressz kezelésére, ezáltal hatékony módszer a lelki egészség fenntartására, illetve visszaállítására. Mivel a módszer kötődik a hagyományos kínai orvoslás rendszeréhez, így az energia blokkok feloldására törekszik. Módszere az izomtesztelés, mely során az izmok stresszre adott válaszát használjuk információszerzésre.

Reiki

A kezelés során a test energia ellátása javul, így beindulnak az öngyógyító folyamatok. A reiki bármilyen hagyományos vagy alternatív gyógymód kiegészítője lehet. A kezelés általában fekve történik, kellemes, ellazult állapotban.

Metamorf masszázs

Rendkívül gyengéd technika, mely lehetővé teszi a kliens számára, hogy megszabaduljon olyan érzelmektől, amelyekre már nincs szüksége még akkor is, ha az azt kiváltó eseménnyel való szembenézésre nem képes. Éppen ezért ajánlott gyermekek számára is.

OH kártya

A kártyák kapcsolatot teremtenek a tudatalattival, így hozva felszínre a jelen eseményei mögött húzódó negatív élményeket, az elfojtott érzelmeket. A módszer elsősorban a probéma feltárására szolgál.

Bővebb infó

Masszázsról

A masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik. A francia massage szó, görög eredetű massein (dörzsölni) szóból ered, s gyúrást jelent. Az arab mass (nyomni), vagy a héber mases szó is lehet az eredete. Valószínűen az emberek önmagukon már ősidők óta ösztönösen alkalmazták a masszázst nyomkodva – gyúrva – simogatva a fájós részeiket, később már tudatossá válhatott.

Már a görög-római kultúrában az orvosok a jó levegőt, helyes táplálkozást, testmozgást, gyógyfürdőt és a masszázst ajánlották gyógyterápiaként.

Testünk egészét izmok, ínszalagok, lágy szövetek alkotják, melyeket az idegrendszer hálóz be, hoz mozgásba. Az izmokat minden pillanatban  igénybe vesszük és sokszor megfeledkezünk a megfelelő karbantartásukról. Ennek észrevehető jelei, amikor az izmok lassan megkeményednek és kialakulnak bennük fájdalmas izomcsomók. Ezek az ún. trigger pontok, melyek olyan görcsbe rándult, fájdalmas területek, melyeknek érzékenysége kisugárzik a környező izmokba, szövetekbe. A folyamat eredménye fájó pontok, beszűkült mozgású ízületek, mozgékonyságát veszítő területek. Ezen pontok megléte jelentősen befolyásolják napi közérzetünket.

Masszázs élettani hatásai

A masszázs egészségjavító hatását már ősidők óta ismerjük.

Masszázs élettani hatásai:

 • serkenti az anyagcsere folyamatokat, a regeneráció felgyorsul
 • fokozza a vérkeringést
 • felgyorsítja a nyirokkeringést, segítve ezzel az ödéma felszívódását
 • javul a szívkeringés, a légzés
 • javul az izom teljesítőképessége, gyorsan regenerálódik (sport)
 • megnyugtatja az idegrendszert

Ismertebb masszázsfajták, amelyekkel találkozhatsz:

 • gyógymasszázs
 • svédmasszázs
 • shiatsu masszázs
 • ajurvédikus masszázs
 • thai masszázs
 • zsírégető masszázs
 • nyirokmasszázs
 • talpmasszázs
Metamorf masszázsról

A metamorf masszázs nem hagyományos értelemben vett masszázs, sokkal inkább közelebb áll az érintésterápiákhoz, hiszen a kliens kezelése érintéssel, simogató mozdulatokkal történik. A metamorfózis szó átváltozást jelent; a kezelés is változást indít be fizikai és érzelmi szinten egyaránt.

Maga a kezelés nagyon kellemes, a lábfej, a kézfej és a fej megfelelő pontjainak érintgetésével a test ellazult, az elme relaxált állapotba kerül.

Ez a módszer egy ősrégi sámántechnika, amelyet Robert St. John angol reflexológus fedezett fel újra a modern világ számára.

Mikor érdemes metamorf masszázst igénybe venni:

 • ha gyakran vannak negatív gondolatai, gyakran szomorú
 • gyakran érzi magát fáradtnak
 • nem tud szabadulni a harag, a düh, vagy a félelem érzésétől
 • szeretne energikusabb, felszabadultabb lenni

A masszázs hatékonyságához megfelelő gyakorisággal 3-5 alkalom szükséges.

Kineziológiáról

A kineziológia a természetgyógyászati törvény által meghatározott tíz természetgyógyászati irányzat egyike. Jelentése a „mozgás tudománya”.

Egy különleges módszer a stressz kezelésére, ezáltal hatékony módszer a lelki egészség fenntartására, illetve visszaállítására. Mivel a módszer kötődik a hagyományos kínai orvoslás rendszeréhez, így az energia blokkok feloldására törekszik. Módszere az izomtesztelés, mely során az izmok stresszre adott válaszát használjuk információszerzésre.

A kineziológiai oldás során a jelenbeli problémából kiindulva megkeressük azokat a múltbeli eseményeket, amelyek létrehozták a kiinduló problémát. A múltbeli esemény korrigálásával, stresszmentesítésével oldjuk a jelen helyzet stresszét.

Mikor ajánlott kineziológust felkeresni:

 • ha úgy érzi, nem találja a lelki egyensúlyát, de nem igazán tudja, miért
 • olyan fájdalma van, amely az orvosi vizsgálatok alapján nem fizikai eredetű
 • különösen ajánlott, ha ugyanazokkal a helyzetekben találja magát újra és újra, pl ismétlődő párkapcsolati problémák
 • olyan múltbeli traumája van, amit úgy érez, hogy nem tud feldolgozni
 • valamelyik emberi kapcsolata komoly stresszt okoz az Ön számára

Egy probléma feldolgozása minimálisan 2-3 találkozást jelent a kineziológussal.

Reikiről

A REIKI japán szó, jelentése univerzális energia. Ez a világegyetemet betöltő energia korlátlanul rendelkezésre áll és korlátlanul használható. A reiki energia használata bárki számára megtanulható, nem igényel különleges képességeket, vagy egészségügyi ismereteket. Az energiához való hozzáféréshez a test behangolására van szükség, utána képessé válunk önmagunk vagy mások kezelésére a test energiaszintjének emelésével. A reiki egyik különlegessége, hogy mivel az energia áthalad a kezelő testén is, így mások kezelése közben a reikit végző személy is töltődik, az ő blokkjai is oldódnak.

Jótékonyan hat minden élőlényre, az állatokra és a növényekre is.

A reiki újrafelfedezése Mikao Usui japán szerzetes nevéhez kötődik, aki egy 1922-ben egy böjtöléssel egybekötött elvonulás 20. napján tapasztalta meg ennek az univerzális energiának a hatását. Három fokozata van, mely során megtanulható az élő szervezetek kezelése, ételek energetizálása, terek harmonizálása.

A kezelés általában fekve történik, kellemes, ellazult állapotban, a végén a kliens kipihentnek, frissnek és felszabadultnak érzi magát, fájdalmak esetén a fájdalomérzet csökkenése tapasztalható.

Mikor érdemes reiki kezelést igénybe venni:

 • ha gyakran fáradt, úgy érzi, nincs energiája semmihez
 • olyan fájdalma van, amely orvosi vizsgálatok alapján nem fizikai eredetű
 • szeretne egy órát önmagával foglalkozva, nyugalomban, ellazulva eltölteni
OH kártyáról

OH kártyákat ElyRaman festőművész alkotta meg, eredetileg a művészet és az emberek közötti távolság csökkentésére. Pszichológusok rájöttek, hogy a kártyák használhatók terápiás céllal is. Szókártyákat társítottak hozzá, 7700 kombinációt alkotva így a kártyák kirakásához. Azóta nagy sikerrel alkalmazzák a pszichoterápiában.
A módszer alapja, hogy önmagunkat mi ismerjük a legjobban, így a megoldás a problémákra is bennünk van. A kártyák kapcsolatot teremtenek a tudatalattival, így hozva felszínre a jelen eseményei mögött húzódó negatív élményeket, az elfojtott érzelmeket.

A módszer elsősorban a problémák feltárására szolgál. Egy konzultáció 1 órát vesz igénybe. Egy probléma 1-2 találkozást jelent az instruktorral, de kártyát csak egy alkalommal rakunk ki.

Mikor érdemes OH-kártya kirakást igénybe venni:

 • ha meg akarjuk érteni, hogy mi rejtőzik egy problémánk mögött

Készen állsz a változásra?

Nem kell mást tenned, csak válaszd ki azt a szolgáltatást, amire most szükséged van.